Veelgestelde vragen

Aanmelding

Regelmatig gebeurt het dat je via je huisarts, je psychiater of een andere hulpverlener wordt doorverwezen. Je kan ook zonder doorverwijzing terecht bij ons en zelf contact opnemen met één van de collega’s in huis 12. Dit kan hier via het contactformulier. Indien gewenst kan je ook rechtstreeks contact opnemen met één van de collega’s van de praktijk.

Afspraak annuleren

Afspraken dienen bij verlet zo spoedig mogelijk en minimaal 24u op voorhand geannuleerd te worden. Op deze manier hebben we de mogelijkheid om de afspraak nog aan een andere cliënt aan te bieden.

Diagnostisch onderzoek

Intelligentieonderzoek op doorverwijzing van de logopedist kost 150 euro.
(Uitgebreider) diagnostisch onderzoek kan eventueel in samenwerking met een psychiater en/of andere hulpverlening. Kostprijs bedraagt 90 euro per uur.

Parkeren

Huis 12 vind je terug in de Kerkstraat 12 in het centrum van Landen. Moest er in deze straat geen parking vrij zijn, kan je meestal terecht in de zijstraten, met name de Kattenstraat en de Hoogstraat. Ook op het Bronplein kan je normaal gezien vlot parkeren.
De straten richting het station zijn blauwe zone (Gendarmerieplein, Stationsstraat,…), hier dien je je schijf te plaatsen.

Tarief

Het standaardtarief voor een sessie bedraagt 60 euro.
Afhankelijk van het diploma en de bijkomende opleidingen van je hulpverlener/ therapeut, is er mogelijkheid tot terugbetaling van je mutualiteit achteraf. De terugbetalingsmogelijkheden voor psychotherapie zijn eveneens afhankelijk van je mutualiteit en verzekeringen. U kan best bij hen informeren waarvoor u in aanmerking komt. De betaling gebeurt bij voorkeur telkens na elke sessie, dit uiteraard in onderlinge afspraak met je hulpverlener.

Tarief eerstelijnspsychologie

Wanneer je de praktijk binnen de conventie ‘eerstelijnspsychologische hulp’ consulteert, betaal je afhankelijk van je inkomen 4 of 11 euro voor een gelimiteerd aantal sessies. Voor het eerste kennismakingsgesprek hoef je zelf niet te betalen. Dit betaalt de overheid voor jou.

Telefonische bereikbaarheid

Tijdens sessies kunnen we niet opnemen. Onze telefonische bereikbaarheid is bijgevolg beperkt. Spreek gerust een bericht in of contacteer ons via het contactformulier of mail.

Wat als de nood hoog is en je niemand kan bereiken?

Als je totaal geïsoleerd geraakt met je zorgen en problemen, dan heeft deze situatie een negatieve invloed op de wijze waarop je de werkelijkheid waarneemt. Soms leidt dit tot erg donkere gedachten en uitzichtloze gevoelens. Besef dat een dergelijke situatie je tot beslissingen of daden kan drijven die niet OK zijn.
Het beste wat je kan doen is er met iemand over praten.

Je kan terecht bij je huisarts of de huisarts van wacht (huisartsenwachtpost 1733 Tienen en omgeving, huisartsenwachtpost 089 59 00 59 Sint-Truiden en omgeving). Als je niemand kan bereiken om over je uitzichtloosheid te praten, neem dan contact met de zelfmoordlijn 1813, met Tele Onthaal 106, met Awel 102. Praten helpt en maakt wel degelijk verschil.